• @ArjanMoens Nog maar weinig kleine ondernemers hebben lening gekregen /via @NOS https://t.co/S7cW9qDBVt
  • @ArjanMoens Economische voorspellingen in crisistijd: 'Belangrijk, maar neem korreltje zout mee' /via @NOS https://t.co/QdWK6rneOh
  • @ArjanMoens Robots klaar voor de bediening in restaurant Renesse /via @NOS https://t.co/73ylqJVeEu
  • @ArjanMoens Economie krimpt 1,7% in Q1. Economische klappen door coronavirus: 'We hebben nog lang niet alles gehad' /via @NOS https://t.co/7K5uGkFywt
The Blue Factor draagt BIJ

Het gaat niet goed met de (Honing)bij! De bijensterfte wereldwijd, maar ook in Nederland blijft zorgelijk. Oorzaken zijn onder andere intensieve landbouw, bestrijdingsmiddelen, monocultuur en onvoldoende drachtplanten.

Zoemende bijen voor meer leven

Bijen zijn als bestuivers onmisbaar voor ons ecosysteem. Minder bijen betekent minder biodiversiteit, minder groente en fruit, minder voedsel, minder leven! Alle bomen en planten kunnen zich niet voortplanten als de bijen de bloemen niet bezoeken. Dit heeft grote gevolgen voor de natuur. Niet alleen de bomen en planten zullen verdwijnen, maar ook de dieren die hiervan afhankelijk zijn.

Naast de natuur, hebben groente- en fruittelers ook behoefte aan een goede bestuiving.  Het Bijenhuis teelt bijenvolken en organiseert de bestuiving voor bedrijven. Zowel in het open veld, zoals bij appels en peren, als in de kas bij onder meer aardbeien, courgettes en aubergines. Dit is niet alleen belangrijk voor de boeren, maar voor iedereen!

The Blue Factor zet zich in om de bijensterfte tegen te gaan. Wij dragen BIJ! Hoe doen we dat?

Het Bijenhuis introduceert het programma: Nederland draagt Bij! Ook The Blue Factor heeft een bijenkast geadopteerd. Door het adopteren van een bijenkast werkt The Blue Factor mee aan het behoud van de honingbij, vergroening en biodiversiteit.

bij

Terug naar overzicht

vraag een offerte aan

acceptatie en verwerken gegevens

stuur uw factuur in CC naar ons

u ontvangt de betaling binnen 24 uur

wij innen de factuur bij uw klant