• @ArjanMoens CBS: nog altijd weinig faillissementen, wel lichte stijging /via @NOS https://t.co/qcGqZTuoNs
  • @ArjanMoens 'Deel flexbedrijven benadeeld in steunmaatregel' /via @NOS https://t.co/orC4ctXUjL
  • @ArjanMoens 'Rekening van energietransitie ligt vooral bij MKB'ers en niet bij grootverbruikers' /via @NOS https://t.co/waAAzdMcbE
  • @ArjanMoens Nog maar weinig kleine ondernemers hebben lening gekregen /via @NOS https://t.co/S7cW9qDBVt
Hoeveel kost mijn debiteurenbeheer mij?

Hoeveel kost mijn debiteurenbeheer mij?

Om als ondernemer je debiteuren goed te beheren, dat is nogal een klus. Een klus waar je bovendien niet echt om zit te springen, zeker niet in deze tijd waarin je waarschijnlijk wel iets anders aan je hoofd hebt. Je werkt liever aan een goede klantrelatie, dan dat je een debiteur die wat minder goed betaalt, daarop moet aanspreken. Maar doe je dat niet, kun je zelf in de problemen komen met je liquiditeit. Kortom: gedoe dat je heel wat kost. Maar wat kost het je eigenlijk precies?

Tijd is geld

Als we die vraag letterlijk nemen, is het een kwestie van een sommetje maken. Hoeveel tijd ben je kwijt aan het administreren van je debiteuren, aan het nabellen als een betaling niet op tijd is gedaan, aan het sturen van een betalingsherinnering als de betaling dan nog niet volgt, het sturen van een aanmaning, een ingebrekestelling en misschien zelfs wel een gang naar de rechtbank? Allemaal stappen die tijd kosten. Tijd die je niet aan de kern van je business kunt besteden. En als je weet hoeveel tijd dat is, kun je heel snel uitrekenen wat je daardoor aan business misloopt.

Op negativiteit zit niemand te wachten

Maar behalve dat het je letterlijk kostbare tijd kost – of de tijd van een van je medewerkers – zorgt het najagen van slecht betalende debiteuren ook voor een hoop ergernis. Dit is niet waarom je met je onderneming bent begonnen. Jij wilt bezig zijn met ondernemen, niet met mensen achter de broek aanzitten. Dit kost je heel veel energie. En energie kun je, net als geld, maar een keer uitgeven.

Laat een ander zich er druk om maken

Misschien kun je het najagen van debiteuren dan ook beter aan een ander overlaten. Een professionele partij, die je het vervelende werk uit handen neemt en ondertussen zorgt dat je klantrelatie goed blijft. Een partij die zich probleemloos de zwartepiet – of roetveegpiet of regenboogpiet! – laat toespelen en als het nodig is, in goed overleg met jou, een incassoactie voor je uitvoert.

Lijkt dat je wat?

Zie je dat wel zitten? Wij nemen het debiteurenbeheer als onderdeel van de factoring graag van je over. Dat begint met een goede voorbereiding: we checken van elk van jouw klanten die je bij ons onderbrengt, hoe kredietwaardig ze zijn. Bovendien weten wij elke ochtend hoe onze bankzaken ervoor staan. Heeft een klant nog niet betaald? Dan krijgt hij vandaag nog een herinnering. Wil je meer weten over wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen en hoe The Blue Factor je zorgen uit handen kan nemen? Hier lees je er alles over en kun je, als je dat wilt, direct klant worden.

Terug naar overzicht

vraag een offerte aan

acceptatie en verwerken gegevens

stuur uw factuur in CC naar ons

u ontvangt de betaling binnen 24 uur

wij innen de factuur bij uw klant