• @ArjanMoens Economische voorspellingen in crisistijd: 'Belangrijk, maar neem korreltje zout mee' /via @NOS https://t.co/QdWK6rneOh
  • @ArjanMoens Robots klaar voor de bediening in restaurant Renesse /via @NOS https://t.co/73ylqJVeEu
  • @ArjanMoens Economie krimpt 1,7% in Q1. Economische klappen door coronavirus: 'We hebben nog lang niet alles gehad' /via @NOS https://t.co/7K5uGkFywt
  • @ArjanMoens Bijna helft bedrijven vreest faillissement bij aanhouden coronacrisis /via @NOS https://t.co/Tg3afkGpIS
Hoe zorg ik dat mijn bedrijf in 2020 nog verder groeit?

Hoe zorg ik dat mijn bedrijf in 2020 nog verder groeit?

Een nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden ligt voor je. Dikke kans dat je tijdens de jaarwisseling hebt geproost op verdere groei van je bedrijf. Maar om te groeien, heb je geld nodig. Nu kun je natuurlijk een lening afsluiten of op zoek gaan naar een business angel als investeerder, maar je kunt ook gewoon je debiteurenportefeuille liquide maken. Zeiden wij gewoon? Ja, gewoon.

Groei in recordtempo

Het aantal snelgroeiende bedrijven dat Nederland kent, neemt in een recordtempo toe. In 2018 konden maar liefst 10.200 ondernemingen als snelgroeiend worden bestempeld, wat twintig procent meer is dan een jaar eerder. Om te groeien heb je geld nodig. Voor productontwikkeling, om nieuwe markten te ontdekken, om machines te kopen, te investeren in techniek en om je medewerkers te betalen. Kortom, als je hard groeit heb je veel liquiditeit nodig.

Financieringsvormen zat

Er zijn natuurlijk verschillende manier om je groeiplannen te financieren. Zo kun je gebruik maken van overheidsregelingen en subsidies, een lening afsluiten, op zoek gaan naar een business angel of een investeringsfonds of kiezen voor een andere financieringsvorm. Maar je kunt ook je debiteurenportefeuille liquide maken. Stel dat je twee miljoen omzet, dan heb je al snel voor een paar ton aan debiteuren. Dat is geld waar je mooie dingen mee kunt doen, maar dan moet je wel eerst wachten tot je opdrachtgever gaat betalen. Zonde.

Factoring is het nieuwe leasen

Als je je facturatie en debiteurenrisico overdraagt aan een factoringmaatschappij, wordt het geld dat in je debiteuren zit weer liquide. Factoring is op dit moment nog redelijk onbekend, maar over een paar jaar zal het net zo gewoon zijn als leasen. In 1980 kwam het leasen net op, en had nooit iemand verwacht dat dat zo’n succes zou worden. Toch reden er in 1990 al zo’n 250.000 leaseauto’s rond en eind 2018 waren dat er al vier keer zoveel. Maar liefst 850.000 van die auto’s worden zakelijk geleaset. Elk bedrijf met een wagenpark brengt tegenwoordig zijn auto’s onder bij een leasemaatschappij. Zo weet je zeker dat je auto’s worden beheerd, goed worden onderhouden en bovendien komt het geld dat anders vastzit in je auto’s weer tot je beschikking en kun je er die mooie dingen mee gaan doen.

Eindelijk mooie dingen doen

Dat is precies wat wij doen met een debiteurenportefeuille. Je brengt je facturatie en je debiteurenbeheer bij ons onder, wij betalen jouw factuur binnen 24 uur uit en vervolgens maken wij ons druk om het innen van de factuur bij de debiteur en om het verdere debiteurenbeheer. Met het geld dat op die manier vrijkomt, kun jij je bedrijf laten groeien. Onze verwachting is dat over tien jaar elke ondernemer zijn debiteuren heeft ondergebracht bij een factoringbedrijf. Maar daar hoef jij natuurlijk niet op te wachten. Jij kunt gewoon vandaag nog de beslissing nemen om je dit jaar al aan te sluiten bij de snelgroeiers.

Meer weten?

Nieuwsgierig wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen en hoe The Blue Factor je zorgen uit handen kan nemen? Hier lees je er alles over en kun je, als je dat wilt, direct klant worden.

Terug naar overzicht

vraag een offerte aan

acceptatie en verwerken gegevens

stuur uw factuur in CC naar ons

u ontvangt de betaling binnen 24 uur

wij innen de factuur bij uw klant