• @ArjanMoens Trump-boycot toont: 'Sociale media scheidsrechters over vrije woord' /via @NOS https://t.co/TZmL1Vlcc5
  • @ArjanMoens Steeds meer ondernemers in nood: 'Help ons, ik ben radeloos en slaap niet meer' /via @NOS https://t.co/grmieG65kH
  • @ArjanMoens Ton opent zijn kledingwinkel bij verlenging lockdown: 'Anders is het einde verhaal' /via @NOS https://t.co/Ch6VP8fFm9
  • @ArjanMoens https://t.co/t3ScdHg3sn https://t.co/E9BYoZk6OB
Hoe overleef ik een betalingstermijn van 60 dagen (of langer)?

Hoe overleef ik een betalingstermijn van 60 dagen (of langer)?

Het zal voor veel kleinere ondernemers herkenbaar zijn. Heb je een grote onderneming als klant, hanteren ze een betalingstermijn van zestig dagen of meer. Sommigen hanteren zelfs een betalingstermijn van 120 dagen. Dat is op dit moment, waarin veel bedrijven in onzekerheid verkeren, alleen nog maar erger. Begrijpelijk, maar het voelt op z’n minst alsof er over jouw (kleine) rug heen gebankierd wordt. Maar wat doe je eraan?

Wet uiterste betaaltermijn

Gelukkig is er sinds 1 juli 2017 de Wet uiterste betaaltermijn. Deze wet bepaalt dat er voor grote ondernemingen een wettelijke betalingstermijn geldt van maximaal zestig dagen voor mkb’ers en zzp’ers. Volgens deze wet voldoet een grote onderneming aan twee van deze drie criteria: de waarde van de activa is meer dan twintig miljoen euro, de netto-omzet over het boekjaar bedraagt meer dan veertig miljoen euro en het gemiddeld aantal werknemers over het boekjaar is groter is dan 250. Dankzij deze wet zijn onredelijke betalingstermijnen geschiedenis.

Het blijft een puzzel

Maar voor de meeste ondernemers zijn ook die zestig dagen een enorme hobbel. Neem bijvoorbeeld ondernemers in de uitzendbranche. Die moeten hun eigen mensen – en dat zijn er meestal aardig wat – al na een week betalen, terwijl hun opdrachtgevers vaak pas na zestig dagen betalen. Die kloof kan je even overbruggen, maar op lange termijn wordt dat wel een hele puzzel. En op dit moment, nu veel bedrijven in onzekerheid verkeren, wordt in veel meer sectoren een lange betalingstermijn gehanteerd.

Heb je al eens nagedacht over factoring?

Door te kiezen voor een factoringoplossing is deze puzzel snel opgelost. Nadat je mensen een week hebben gewerkt, stuur je elke maandagochtend de factuur – met een kopie naar de factoraar – en op maandagmiddag heb je je geld op je rekening staan. En dat geldt uiteraard niet alleen in de uitzendbranche. Elke ondernemer in de B2B-branche kan gebruik maken van factoring, als je wilt kan dat zelfs per debiteur of per factuur. En factoring groeit met je mee. Zet je vandaag vijf mensen in en morgen dertig? Dat maakt niets uit. Hoe je ook op- of afschaalt, een goede factoraar beweegt met je mee zodat je altijd ‘bij’ bent met je financiën.

Meer weten?

Nieuwsgierig wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen en hoe The Blue Factor je zorgen uit handen kan nemen? Hier lees je er alles over en kun je, als je dat wilt, direct klant worden.

Terug naar overzicht

vraag een offerte aan

acceptatie en verwerken gegevens

stuur uw factuur in CC naar ons

u ontvangt de betaling binnen 24 uur

wij innen de factuur bij uw klant