• @ArjanMoens Economische voorspellingen in crisistijd: 'Belangrijk, maar neem korreltje zout mee' /via @NOS https://t.co/QdWK6rneOh
  • @ArjanMoens Robots klaar voor de bediening in restaurant Renesse /via @NOS https://t.co/73ylqJVeEu
  • @ArjanMoens Economie krimpt 1,7% in Q1. Economische klappen door coronavirus: 'We hebben nog lang niet alles gehad' /via @NOS https://t.co/7K5uGkFywt
  • @ArjanMoens Bijna helft bedrijven vreest faillissement bij aanhouden coronacrisis /via @NOS https://t.co/Tg3afkGpIS
Help, hoe kom ik de dure zomermaanden door?

Help, hoe kom ik de dure zomermaanden door?

Elke ondernemer kan erover meepraten: mei, juni en juli zijn dure maanden. Eerst moet je het vakantiegeld uitbetalen, daarna is het tijd voor de btw-afdracht en de maand daarop moet je de loofheffing voldoen. En dat terwijl er in deze periode vaak ook nog eens minder werk voorhanden is.

Zo overleef je de dure zomer

Hoe zorg je dat je in die dure zomermaanden toch netjes aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen? Wie slim is, bereidt zich daarop voor. We helpen je graag met een paar praktische tips.

Tip 1: Zet elke maand wat geld opzij

Reserveer maandelijks een bepaald bedrag, zodat je na een jaar genoeg opzij hebt gezet om aan je verplichtingen te kunnen voldoen. Ben je daar het afgelopen jaar niet aan toe gekomen, dan komt deze tip nu natuurlijk te laat… Maar regel het dan in elk geval voor het komende jaar goed door nu alvast met sparen te beginnen.

Tip 2: Plan slim, factureer op tijd

Weet je in het voorjaar al dat er binnenkort een bepaald project aan zit te komen? Probeer dit dan zó in te plannen dat je het werk half mei al kunt afronden. Als je direct daarna factureert, kun je half juni namelijk over het geld beschikken. Vervolgens kun je dit dan gebruiken om (een deel van) het vakantiegeld en de loonheffing te betalen.

Tip 3: Laat je opdrachtgevers deels vooruitbetalen

Probeer bij projecten die je rond deze tijd opstart, te regelen dat een deel vooruit gefinancierd wordt. Opdrachtgevers vinden dit vaak geen probleem en het geeft jou weer wat meer ruimte om aan je betalingsverplichtingen te kunnen voldoen.

Tip 4: Verbeter je liquiditeit met factoring

Heb je nú meteen extra cash nodig? Dan kan factoring ook een oplossing zijn. Wanneer je je facturen van deze maand aan ons overdraagt, staat het geld binnen 24 uur op je rekening. Je kunt er direct over beschikken. Bovendien komen je oude facturen van vorige maand ook nog binnen, dus dat betekent dat je in één keer 2 keer zoveel cash hebt. Bovendien zit je helemaal nergens aan vast en kun je indien gewenst de volgende maand gewoon weer stoppen met factoring. En wil je alleen een paar grote debiteuren uit handen geven of juist alleen een paar kleinere? Ook dat is geen enkel probleem. Wij hanteren geen minimum factuurbedragen of omzeteisen.

Meer weten over factoring? Bel of mail ons dan gerust.

Terug naar overzicht

vraag een offerte aan

acceptatie en verwerken gegevens

stuur uw factuur in CC naar ons

u ontvangt de betaling binnen 24 uur

wij innen de factuur bij uw klant