• @ArjanMoens Economische voorspellingen in crisistijd: 'Belangrijk, maar neem korreltje zout mee' /via @NOS https://t.co/QdWK6rneOh
  • @ArjanMoens Robots klaar voor de bediening in restaurant Renesse /via @NOS https://t.co/73ylqJVeEu
  • @ArjanMoens Economie krimpt 1,7% in Q1. Economische klappen door coronavirus: 'We hebben nog lang niet alles gehad' /via @NOS https://t.co/7K5uGkFywt
  • @ArjanMoens Bijna helft bedrijven vreest faillissement bij aanhouden coronacrisis /via @NOS https://t.co/Tg3afkGpIS
Factoring duur? Helemaal niet!

Factoring duur? Helemaal niet!

Veel mensen denken dat factoring duur is. Toch is factoring in de praktijk vaak een stuk goedkoper dan je denkt. Sterker nog, het hoeft jou geen cent te kosten! Als je het maar slim inzet. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Wil je snel je rekeningen betaald krijgen, dan kan factoring een goede oplossing zijn. Natuurlijk hangt er een prijskaartje aan het uitbesteden van je facturen. Gemiddeld betaal je 3% van het factuurbedrag aan factoringkosten. Maar die kosten kun je op een slimme manier “terugverdienen”.

Allebei profijt

Bijvoorbeeld als je regelmatig met zzp’ers werkt. Hun facturen moet je binnen 30 dagen voldoen. Veel zzp’ers oefenen druk uit naar hun opdrachtgevers om snel te betalen. Dat is ook niet zo vreemd, want zij moeten er zelf weer al hun vaste lasten van voldoen. Dit gegeven kun je op een slimme manier benutten, zodat jullie er allebei profijt van hebben. Hoe? Ik leg het je uit:

Helemaal gratis

Dankzij factoring heb jij snel cash in handen, waardoor jij jouw leveranciers ook weer sneller kunt betalen. Je spreekt nu met je zzp’ers af dat je hen voortaan binnen 3 dagen betaalt. Daar stel je wel een betalingskorting tegenover. Precies genoeg om jouw eigen factoringkosten van te kunnen betalen. Factoring is zo helemaal gratis voor jou. En de zzp’er kan er vanop aan dat jij hem snel betaalt. Jij blij, hij blij.

En zo zie je, factoring hoeft helemaal niet duur te zijn. Sterker nog, het hoeft jou geen cent te kosten! Dit principe kun je natuurlijk ook bij andere leveranciers inzetten.

Helemaal nergens aan vast

Meerdere klanten van ons hebben het op deze manier geregeld. En het mooie van factoring is dat je nergens aan vast zit. Je hoeft het alleen in te zetten als je het ook écht nodig hebt. En zolang je er geen gebruik van maakt, heb je ook geen kosten. Je hoeft ook niet ál je omzet te factoren, je kunt ook voor een aantal debiteuren kiezen. Zo weet je precies waar je op kunt rekenen en houd je het lekker overzichtelijk. En komt er plotseling een groot project aan en heb je snel meer geld nodig om te investeren? Dan is het hele factoringtraject al voor je ingericht en kun je heel makkelijk en snel uitbreiden.

Benieuwd wat factoring jóu kost? Bel of mail ons gerust.

Terug naar overzicht

vraag een offerte aan

acceptatie en verwerken gegevens

stuur uw factuur in CC naar ons

u ontvangt de betaling binnen 24 uur

wij innen de factuur bij uw klant