• @ArjanMoens Nog maar weinig kleine ondernemers hebben lening gekregen /via @NOS https://t.co/S7cW9qDBVt
  • @ArjanMoens Economische voorspellingen in crisistijd: 'Belangrijk, maar neem korreltje zout mee' /via @NOS https://t.co/QdWK6rneOh
  • @ArjanMoens Robots klaar voor de bediening in restaurant Renesse /via @NOS https://t.co/73ylqJVeEu
  • @ArjanMoens Economie krimpt 1,7% in Q1. Economische klappen door coronavirus: 'We hebben nog lang niet alles gehad' /via @NOS https://t.co/7K5uGkFywt
Dromen om vooruit te komen

Ik ben een realist, sta met beide benen op de grond. Maar natuurlijk heb ik ook mijn idealen. Als ondernemer wil ik groeien. Ik jaag mijn zakelijke uitdagingen na en ik droom van vooruitgang. Dromen zijn bedrog, luidt het gezegde, maar dat zie ik toch echt anders. Een ondernemer zonder dromen is als een rivier zonder water. Dromen zijn de motor van je bedrijf. Zonder dromen ben je nergens.

Maar soms kan het nog knap lastig zijn om die dromen om te zetten in daden. Zélfs als het je zakelijk voor de wind gaat. Ik spreek inmiddels uit ervaring…

Stoppen of failliet gaan

Voordat ik in 2015 The Blue Factor oprichtte, had ik een detacheringsbedrijf. De zaken gingen goed, we deden prachtige projecten en draaiden een mooie omzet. Toch hadden we grote moeite om vooruit te komen. Hoe dat kwam? We liepen helemaal vast op onze liquiditeit. Betalingen van debiteuren lieten soms wel 90 dagen op zich wachten. In het begin, toen we nog maar met 3 mensen waren, was dat nog niet zo’n probleem. Maar als je bedrijf in korte tijd naar 25 medewerkers groeit, dan is zo’n situatie niet vol te houden. Uiteindelijk was het stoppen of failliet gaan. Totdat ik via-via met factoring in aanraking kwam.

Het bleek letterlijk onze redding. Openstaande facturen werden door de factoringmaatschappij binnen 24 uur aan ons uitbetaald. We kregen weer lucht. Er was ineens ruimte om door te gaan. En we konden weer vooruitkijken.

Ik weet nog dat ik dacht: Dit is zo geweldig! Als ik ooit nog eens wat anders ga doen, dan wordt het iets met factoring. En toen die kans zich vier jaar geleden voordeed, heb ik ‘m met beide handen aangegrepen. Inmiddels had ik mijn detacheringsbedrijf verkocht en na een jaar interimwerk als zzp’er besloot ik weer een business op te zetten. Dat werd The Blue Factor.

Nieuwe kansen benutten

Nog elke dag ben ik blij dat ik die stap toen heb genomen. Ondernemers helpen en met hen meedenken hoe ze vooruit kunnen, daar word ik blij van. En ik denk dat factoring de toekomst is. Want veel bedrijven lopen tegen precies dezelfde problemen aan als ik destijds. Ze moeten ontzettend lang wachten op de betaling van hun openstaande facturen. Maar ondertussen lopen hun eigen vaste verplichtingen wel gewoon door. Het gevolg is dat de hele boel stagneert. Factoring kan ervoor zorgen dat je liquiditeit direct verbetert. Je kan op tijd aan je verplichtingen voldoen en volop nieuwe kansen benutten!

Wil je weten hoe we jóu kunnen helpen bij het realiseren van je zakelijke dromen? Neem dan nu contact met ons op!

Arjan Moens

Terug naar overzicht

vraag een offerte aan

acceptatie en verwerken gegevens

stuur uw factuur in CC naar ons

u ontvangt de betaling binnen 24 uur

wij innen de factuur bij uw klant