• @ArjanMoens Economische voorspellingen in crisistijd: 'Belangrijk, maar neem korreltje zout mee' /via @NOS https://t.co/QdWK6rneOh
  • @ArjanMoens Robots klaar voor de bediening in restaurant Renesse /via @NOS https://t.co/73ylqJVeEu
  • @ArjanMoens Economie krimpt 1,7% in Q1. Economische klappen door coronavirus: 'We hebben nog lang niet alles gehad' /via @NOS https://t.co/7K5uGkFywt
  • @ArjanMoens Bijna helft bedrijven vreest faillissement bij aanhouden coronacrisis /via @NOS https://t.co/Tg3afkGpIS
De waarde van het direct betalen van je leveranciers en ZZP’ers

De waarde van het direct betalen van je leveranciers en ZZP'ers

Factoring kost geld. Maar het levert ook geld op. Immers, als jij je geld snel op je rekening hebt, kun je ook snel je leveranciers en andere partijen betalen. En daar kun je dan weer geld mee verdienen.

Al je marges kwijt

Onlangs waren wij in gesprek met een transportbedrijf. Ze wilden heel graag met ons in zee, maar hun grote angst was dat ze al hun marges aan ons kwijt zouden zijn. Wat ze even over het hoofd hadden gezien, was dat als je zelf je geld snel op je rekening hebt staan, je ook snel je leveranciers en andere partijen kunt betalen. En dat heeft zo zijn voordelen. Als je namelijk tegen je leverancier kunt zeggen: ik betaal jou niet meer na twee maanden maar ik betaal je binnen een week, op voorwaarde dat ik een bepaalde korting krijg, dan zijn jouw leveranciers heel erg gelukkig. Want ook voor hen is die twee maanden wachten heel onvoordelig.

Simpel sommetje

Een transportbedrijf werkt namelijk met charters: zo hebben ze bijvoorbeeld tien auto’s in eigendom en huren daarnaast nog eens tien auto’s in. Dat kunnen bijvoorbeeld zzp’ers zijn die een vrachtwagen hebben en zich verhuren aan een transportbedrijf. Die zzp’er heeft ook hypotheek die betaald moet worden en boodschappen die gedaan moeten worden. Twee maanden wachten op je geld is dan heel lang, dus als je binnen een week betaald kunt worden tegen een beetje korting, is de beslissing snel gemaakt.

Flexibel en overzichtelijk

Neem de uitzend- en detacheringsbranche. Die bedrijven hebben vaak een aantal mensen op de payroll die ze bij bedrijven neerzetten, maar ze huren ook zzp’ers in. Hier geldt hetzelfde verhaal voor: zowel de- mensen die bij hen op de payroll staan als de zzp’ers willen heel graag heel snel betaald worden. Sterker nog: als je dat niet doet, ben je snel uitzendbureau af. Maar als uitzendbureau word je vaak pas na twee maanden betaald. Daar zit dus een enorm gat tussen. Met factoring kun je dat gat overbruggen. En ja dat kost je een klein percentage van je omzet, maar dat verdient zich zo weer terug. Maak je even geen gebruik van factoring, dan maak je ook geen kosten. Je hoeft het alleen in te zetten als het werkelijk nodig is. Heel flexibel en heel overzichtelijk.

Meer weten?

Nieuwsgierig wat we voor jouw onderneming kunnen betekenen en hoe The Blue Factor je zorgen uit handen kan nemen? Hier lees je er alles over en kun je, als je dat wilt, direct klant worden.

Terug naar overzicht

vraag een offerte aan

acceptatie en verwerken gegevens

stuur uw factuur in CC naar ons

u ontvangt de betaling binnen 24 uur

wij innen de factuur bij uw klant