• @ArjanMoens Debiteurenrisico. Hoe ga je ermee om? https://t.co/U1eJGBOpok
  • @ArjanMoens Wij zijn verhuisd! https://t.co/zfthFqQmcc
  • @ArjanMoens Roep om verplichte verzekering voor zzp'ers steeds luider /via @NOS https://t.co/T7QpUJPMom
  • @ArjanMoens Bedankt mannen en dame van #gbg voor de opbouw van onze stand op Contacta 2018👍 https://t.co/8YmvPEWV0N
Arjan over nieuwe voornemens

“De beste liquiditeit is meer winst.”

Een nieuw jaar met nieuwe, goede voornemens! Wat heb jij je voorgenomen voor 2016? Minder kopzorgen, meer winst! Mooi uitgangspunt. Een beter resultaat komt je liquiditeit namelijk ten goede. Een open deur? Jazeker, maar het maken van winst in je bedrijf is de beste en goedkoopste wijze om je liquiditeit te verbeteren. Zet dus de knop om en maak vanaf vandaag meer winst. Ik vertel je hoe.

Wees rigoureus en pak het meteen stevig aan. Beoordeel alle bedrijfsactiviteiten op hun winstgevendheid en potentieel, stoot af, melk uit of verzelfstandig. Houd nieuwe investeringen met een onzekere uitkomst tegen. Concentreer je op directe sales. Bekijk je leadlijst nog eens, onderneem actie. Vraag je personeel en klanten actief naar potentiele mogelijkheden. Je zult verstelt staan! Meer winst maken zit vaak in kleine dingen. Ook door kostenbesparingen. Een voorbeeld in een van mijn vorige bedrijven hadden wij 35 medewerkers met auto en tankpas. Het tanken gebeurde lukraak en overal. Door te wijzen en uiteindelijk te verplichten alleen bij onbemande pompen te tanken bespaarden wij € 850,- per maand, dus € 10.000,- meer winst per jaar! Op internet zijn diverse vergelijkingswebsites te vinden.

Ook zzp-ers kunnen meer winst maken. Meer winst voor zzp-er is een vrij simpele rekensom. Meer inkomsten en minder kosten maken. Denk eens aan het besparen van kosten door deelname aan collectiviteitskortingen, er zijn zo veel initiatieven. Maak hier gebruik van, maar informeer je goed. Maak ook meer omzet, zorg dat je geen dag zonder werk zit. Als je stilzit lopen je kosten door, maar de inkomsten zijn nihil. Makkelijk gezegd, het is niet altijd makkelijk, dat weet ik ook. Denk er eens aan je kennis, kunde en ervaring online aan te bieden en te delen met anderen. Je kunt E-books, foto’s of video’s maken over je vakgebied en deze verkopen. Zo zijn er tal van mogelijkheden, verdiep je er eens in ’s-avonds thuis op de bank. En dan nog de discussie over je uurtarief, niet populair, maar bedenk dat thuiszitten met 0,- euro per uur altijd minder oplevert. Het kost je weken of zelfs maanden het verschil aan verloren inkomsten goed te maken. Een constante instroom van inkomsten zal je liquiditeit zeker verbeteren. Succes!

Terug naar overzicht

vraag een offerte aan

acceptatie en verwerken gegevens

stuur uw factuur in CC naar ons

u ontvangt de betaling binnen 24 uur

wij innen de factuur bij uw klant